Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

10/10/2011

Συσκευές με νοημοσύνη και υψηλή απόδοση ο νέος στόχος της INDESIT στη νέα εποχή


Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2011

 

Συσκευές με νοημοσύνη και υψηλή απόδοση ο νέος στόχος της INDESIT στη νέα εποχή

Επενδύει στην Ελλάδα η INDESIT

 

 

Tη δυναμική παρουσία της στην Ελλάδα και την Ευρώπη δήλωσε η γνωστή εταιρεία λευκών συσκευών Indesit Company, στην παρουσίαση που έγινε σήμερα Πέμπτη 06/10/2011, ώρα 12.00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Αθηναΐς”, Καστοριάς 34-36, στον Βοτανικό, στην Αθήνα.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα νέα προϊόντα της Hotpoint, εταιρείας που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της Indesit Company.

 

Την παρουσίαση έκαναν o κ. Lorenzo Fiorani, Area Marketing Manager East Europe της Indesit Company, ο κ. Γιώργος Διακογεωργίου, Marketing Manager και η κ. Κατερίνα Κασιάρη, Sales Manager της Indesit  Company Ελλάδας.

 

Κατά την ομιλία του ο κ. Fiorani επισήμανε ότι «Η Indesit Company είναι η Νο 2 παραγωγός ηλεκτρικών συσκευών στην Ευρώπη και η Νο 5 διεθνώς, εμφανίζοντας το 2010 τζίρο 3 δις. ευρώ και συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις. Χαρακτηριστικά, το 2010 οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν  κατά 10% ».

 

Αναλυτικότερα, ο κ. Fiorani παρουσίασε:

  • Εταιρικά στοιχεία της Indesit Company, θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά, πολιτική εξοικονόμησης ενεργείας και οικολογικά προϊόντα.

 

  • Προφίλ της Ηοtpoint που παράγει πλυντήρια ρούχων, στεγνωτήρια, πλυντήρια πιάτων, ψυγεία, ψυγειοκαταψύκτες και εντοιχιζόμενες συσκευές. Hotpoint είναι η μετονομασία της Hotpoint-Ariston, που προέκυψε από την αγορά της βρετανικής Brand Hotpoint από την Indesit Company, το 2001.

 

  • Οικονομική πορεία της εταιρείας Indesit Company και οι μελλοντικοί της στόχοι.

 

Στη συνέχεια, στην παρουσίασή του ο κ. Διακογεωργίου τόνισε τα πλεονεκτήματα και τη δέσμευση της Hotpoint να προσφέρει στους καταναλωτές συσκευές με νοημοσύνη, υψηλή απόδοση και μεγάλη ποικιλία· χαρακτηριστικά που δίνουν την ευχέρεια στον καθένα να επιλέξει το προϊόν που του ταιριάζει.

 

Κατόπιν, παρουσιάσθηκαν το σύστημα εντοιχιζόμενων συσκευών και μικροσυσκευών pret-a-porter Luce, οι νέες σειρές προϊόντων ψύξης Evolution και Futura, καθώς και η σειρά πλυντηρίων New Aqualtis. Τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια ικανοποιούν την ανάγκη για λειτουργικότητα και μέγιστη απόδοση πλύσης, εστιάζοντας στο σχεδιασμό και την τεχνολογία. Επίσης, περιλαμβάνουν αντιαλλεργικά, παιδικά και οικολογικά προγράμματα. Αυτή είναι μία μόνο από τις καινοτομίες της Hotpoint, που διαρκώς αναζητά τις ιδανικές λύσεις, όπως εκφράζονται μέσα από το σύνθημά της "Οι ιδέες μας, το σπίτι σας".

 

Ενδεικτικά οικονομικά και εταιρικά στοιχεία για την Indesit Company:

 

  • Πρόκειται για πολυεθνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1975 από τον Vittorio Merloni, ο οποίος πέτυχε τη δημιουργία του σημερινού κολοσσού.

 

  • Διαθέτει 16 εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη (Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία, Πολωνία και Τουρκία) και 25 γραφεία σε αντίστοιχες χώρες του κόσμου.

 

  • Απασχολεί 16.000 εργαζομένους

 

  • Μπήκε στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου το 1987.

 

  • Το μερίδιο της Indesit Co στην ελληνική αγορά είναι στο 9%. Βρίσκεται στην δεύτερη θέση μετά την BSH.

 

  • Η εταιρεία έχει αποφασίσει να επενδύσει και να αναπτύξει στην Ελλάδα τα δύο κυριότερα brands - Indesit & Hotpoint- μέσω των καταστημάτων των συνεργατών της, εμπλουτίζοντας τις ήδη υπάρχουσες γκάμες προϊόντων με νέες σειρές οικολογικών συσκευών.

 

Aξίζει να σημειωθεί ότι ερωτηθείς ο κ. Διακογεωργίου για τις προβλέψεις στην αγορά ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα, το επόμενο διάστημα, χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά λευκών συσκευών, τονίζοντας ότι για το 2011 η αγορά των οικιακών συσκευών θα υποστεί μείωση της τάξης του 15% σε σχέση με πέρυσι όταν βέβαια και η περσινή χρονιά ήταν επίσης  -10% σε σχέση με το 2009 (περίπου -25% σε 2 χρόνια 2011.

 

Την παρουσίαση έκλεισε η κ. Κατερίνα Κασιάρη τονίζοντας ότι « παρόλο που η αγορά των ηλεκτρικών συσκευών έχει συρρικνωθεί τα τελευταία δύο χρόνια κατά μέσο όρο 25%, η Indesit Company συνεχίζει να  παραμένει Νο2 κατασκευαστής λευκών οικιακών συσκευών στην Ελλάδα επενδύοντας 90 εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη και το σχεδιασμό  νέων καινοτόμων προϊόντων ».

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

 

 

 

Γεωργία Βουράκη, τηλ.:210 7236217,

 

vouraki@mscommgroup.com

 

 

 

HOTPOINT logo