Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Θέρμανση-Ψύξη /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ-ΦΥΣ. ΑΕΡΙΟ

Κύριο Θέμα

Αφιέρωμα στην οικονομική θέρμανση

Με τις τιμές του πετρελαίου να αγγίζουν τον... ουρανό και τα εισοδήματα να μειώνονται διαρκώς, ο καθένας σκέφτεται πως θα εξοικονομήσει χρήματα από παντού. Ακόμα και βασικές ανάγκες, όπως για παράδειγμα η θέρμανση, έχουν μπει "στην πρέσσα". Το 4myhouse.gr θα σταθεί και πάλι δίπλα σας με τον παρόντα απλό και χρηστικό οδηγό, που θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε μόνοι σας την καλύτερη και πιο οικονομική λύση για το δικό σας σπίτι. Οι δυνατότητες είναι πολλές και ο μέσος άνθρωπος χάνεται στο πλήθος των πληροφοριών. Μην ανησυχείτε, όμως. Είμαστε εδώ για να σας "ανοίξουμε τα μάτια".

διαβάστε περισσότερα
 • Λέβητας πετρελαίου ή κλιματιστικό;

  Το χειμώνα του 2012-13, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά και της ανόδου της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης,  εμφανίστηκε το φαινόμενο πολλά νοικοκυριά να προσπαθούν να αποφύγουν, ή τουλάχιστον να καθυστερήσουν αρκετά, να γεμίσουν με πετρέλαιο τη δεξαμενή τους. Έτσι “βολεύτηκαν” προσωρινώς χρησιμοποιώντας τα κλιματιστικά, τα οποία έτσι κι αλλιώς είχαν, προκειμένου να ζεσταθούν τις κρύες μέρες του χειμώνα. Κατά πόσο όμως μια τέτοια επιλογή μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά οικονομική;

  διαβάστε περισσότερα
 • Κατανάλωση πετρελαίου vs. φυσικού αερίου

  Για κάθε καινοτομία που εμφανίζεται στο χώρο της ενέργειας δημιουργείται πάντα μία σύγχυση στον τελικό καταναλωτή ως προς τι τελικά τον συμφέρει να κάνει. Λύσεις που στην αρχή εμφανίζονται ως σωτήριες, στη συνέχεια ξορκίζονται με την πρώτη αναποδιά. Το πρόβλημα είναι σχεδόν πάντα το ίδιο: Ναι μεν οικονομικότερη λειτουργία, αλλά υψηλότερο αρχικό κόστος εγκατάστασης. Συμφέρει ή δεν συμφέρει, πότε συμφέρει και μετά από πόσο καιρό θα γίνει απόσβεση; Αυτά είναι τα ερωτήματα που βασανίζουν τον τελικό καταναλωτή, ο οποίος συνήθως παίρνει την απόφαση βασιζόμενος στις επιλογές που έκαναν γνωστοί και φίλοι, ή στις συμβουλές κάποιου τεχνικού. Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε λίγο φως στις διαφορές του φυσικού αερίου με το πετρέλαιο, ως καύσιμο για τη θέρμανση του σπιτιού μας.

  διαβάστε περισσότερα
 • Πώς να εξοικονομήσετε πετρέλαιο

  Η προμήθεια πετρελαίου είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα βάρη που έχει να αντιμετωπίσει κάθε χρόνο ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Πόσο μάλλον στα χρόνια που διανύουμε, όπου και το εισόδημα κάθε οικογένειας έχει συρρικνωθεί, αλλά και η τιμή του πετρελαίου ακολουθεί μια συνεχόμενη ανοδική πορεία, χωρίς κανείς να μπορεί με ακρίβεια να προβλέψει την οροφή και την κατάληξη της. Για τους λόγους αυτούς, λοιπόν, είναι  πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε με ποιους τρόπους μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την κατανάλωση πετρελαίου, διατηρώντας συνθήκες άνεσης  μέσα στα σπίτια μας, αλλά και πόσο μπορούμε να κερδίσουμε με συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

  διαβάστε περισσότερα
 • Λέβητας

  Η βασική αρχή λειτουργίας των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης που οι περισσότεροι έχουμε στα σπίτια μας βασίζεται στη θέρμανση νερού και την κυκλοφορία του σε όλο το σπίτι. Ο λέβητας είναι η συσκευή εκείνη στην οποία όλη η παραγόμενη θερμότητα από την καύση του πετρελαίου, ή του φυσικού αερίου ή και οποιοδήποτε άλλου καυσίμου έχει επιλέξει ο καθένας μας, προσδίδεται στο νερό, θερμαίνοντας το.

  διαβάστε περισσότερα
 • Θέρμανση με βιοκαύσιμα

  Τα βιοκαύσιμα έκαναν την εμφάνιση τους, με την υπόσχεση ότι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το πετρέλαιο, τόσο στην οικιακή και βιομηχανική παραγωγή, όσο και στα μεταφορικά μέσα. Η ιδέα βασίστηκε στην εκμετάλλευση της ενέργειας που περιέχεται στη βιομάζα. Σε φυτικές δηλαδή κυρίως ουσίες οι οποίες με κατάλληλη επεξεργασία ήταν σε θέση να παράγουν καύσιμα με απόδοση συγκρινόμενη αυτής του πετρελαίου.

  διαβάστε περισσότερα
 • Το φυσικό αέριο στο σπίτι

  Κατά τη διάρκεια των περασμένων χρόνων όλοι ειχαμε παρατηρήσει τους εργάτες που είχαν κατακλύσει τις γειτονιές της Αθήνας, σκάβοντας τους δρόμους μας και τοποθετώντας κάποιους μεγάλους αγωγούς μέσα σε αυτούς. Τότε όλοι μάθαμε ότι το φυσικό αέριο, που στην Αμερική και στην υπόλοιπη Ευρώπη υπήρχε σχεδόν εδώ και τριάντα χρόνια, θα έφτανε στα σπίτια μας και θα αντικαθιστούσε το πετρέλαιο. Τα χρόνια πέρασαν και ακόμα ο κόσμος, όχι με δική του ευθύνη, δεν έχει πειστεί για το φυσικό αέριο. Ας δούμε λίγα πράγματα για αυτό.

  διαβάστε περισσότερα
NEWSLETTER