Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Ηλεκτρολογικά-Φωτισμός /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

ΦΩΤΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

 • Ποιός είναι ο σωστός φωτισμός;

  Οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν πάντα με βάση τον ήλιο και τον προσανατολισμό των χώρων, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατό περισσότερο το φυσικό φως. Κι ο τεχνητός φωτισμός είναι όμως εξίσου σημαντικό να είναι ποιοτικός. Θέλοντας να τονίσουμε τη σημασία ενός καλού φωτισμού, σας παρουσιάζουμε μερικές γενικές αρχές για το πώς μπορούμε να φωτίσουμε καλύτερα τους βασικούς χώρους του σπιτιών μας.

  διαβάστε περισσότερα
 • Φωτισμός ασφαλείας για κρίσιμα σημεία

  Σας έχει τύχει ποτέ να ξυπνήσετε τη νύχτα για να πιείτε νερό και διασχίζοντας το διάδρομο προς την κουζίνα να χτυπάτε στα έπιπλα επειδή ο διακόπτης είναι στην άλλη άκρη; Γυρίσατε κάποιο βράδυ αργά στο σπίτι και μέσα στα σκοτάδια ψάχνατε για ώρα τα κλειδιά και την κλειδαριά απλά και μόνο επειδή ο διακόπτης του εξωτερικού φωτιστικού βρίσκεται μέσα στο σπίτι; Αυτά και άλλα παρόμοια περιστατικά μπορούν να αποφευχθούν με τη χρήση του ανιχνευτή κίνησης, μια συσκευή που «αντιλαμβάνεται» την παρουσία μας. Η εφαρμογή του ανιχνευτή κίνησης με το φωτισμό μπορεί να τον κάνει ένα πολύ χρήσιμο βοηθό που ανάβει τα φώτα στο πέρασμά μας.

  διαβάστε περισσότερα
 • Φωτισμός με οπτικές ίνες

  Παλαιότερα στο άκουσμα της φράσης "Οπτικές Ίνες", το μυαλό μας ταξίδευε σε μια τεχνολογία του μέλλοντος, της όποιας η εδραίωση και συνεπώς η καθολική χρησιμοποίηση θα καθυστερούσε αρκετά! Και όμως, η τεχνολογική εξέλιξη  και ωρίμανση των συστημάτων με οπτικές ίνες σε συνδιασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για φωτισμό σε ειδικούς χώρους (π.χ μουσεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία) έχει  επιφέρει την συνεχώς αυξανόμενη χρήση τους, ακόμη και από τους πιο απαιτητικούς μελετητές φωτισμού!

  διαβάστε περισσότερα
 • Συστήματα φυσικού φωτισμού

  Η παρουσία φωτός είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις περισσότερες ανθρώπινες δραστηριότητες. Η ανεπαρκής ή μειωμένη παρουσία φυσικού φωτός μπορεί να προκαλέσει μείωση της οπτικής αντίληψης ή ικανότητας. Ακόμη κι αν όμως το φως της ημέρας παρουσιάζει διακυμάνσεις και είναι ασταθές, η εκμεταλλευση του, όταν είναι διαθέσιμο, κρίνεται απαραίτητη. Σήμερα ο φωτισμός μπορούμε να θεωρήσουμε ότι συνδέεται στενά με την ανθρώπινη ψυχολογία.  Έτσι τα διάφορα συστήματα φυσικού φωτισμού που κυκλοφορούν μπορούν να μειώνουν τις λειτουργικές δαπάνες για ενέργεια, δημιουργώντας ένα όμορφο και δημιουργικό περιβάλλον. Παράλληλα, τα ίδια συστήματα έχουν την δυνατότητα να προστατεύουν την υγεία των ανθρώπων αφού ο αντίκτυπος  των κτιρίων στο περιβάλλον μειώνεται αισθητά.

  διαβάστε περισσότερα
 • Φώτα ασφαλείας

  Όταν αναφερόμαστε στο φωτισμό ενός σπιτιού, συνήθως μας απασχολούν θέματα όπως ο φυσικός φωτισμός ή τα επιδαπέδια και επιτοίχια φωτιστικά ή ακόμα ο κρυφός φωτισμός. Είναι πολύ σημαντικό όμως για έναν χώρο να φροντίζουμε και για το φωτισμό ασφαλείας του. Πρόκειται για ένα θέμα που συνήθως δεν μας ενδιαφέρει. Φτάνει όμως κάποια στιγμή που η ύπαρξή του αποδεικνύεται όχι απλά χρήσιμη, αλλά απαραίτητη.

  διαβάστε περισσότερα
 • Λαμπτήρες πυρακτώσεως...τέλος

  Μια ανακάλυψη του 19ου αιώνα περνά πλέον στην ιστορία. Οι λαμπτήρες πυράκτωσης μετά απο μια λαμπρή πορεία, διανύουν πλέον την τελευταία περίοδο της ζωής τους. αφού έχει αρχίσει ήδη η σταδιακή απόσυρσή τους απ την αγορά. Πιο συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2009 πρώτοι αποχώρησαν οι  λαμπτήρες τον 100W, ενώ τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε την πόρτα της εξόδου είδαν εκείνοι των 75W. Σειρά έχουν την επόμενη χρονιά οι λαμπτήρες των 60W, ενώ την αυλαία θα κλείσουν τον Σεπτέμβριο του 2012 οι μικρότερες λάμπες των 40W και 25W.

  διαβάστε περισσότερα
 • Φωτισμός LED

  Η ενέργεια είναι πολύτιμη! Το να την σπαταλάμε άσκοπα, μας ζημιώνει από κάθε άποψη! Γι’ αυτό και τελευταία γίνεται τόσος λόγος για την εξοικονόμησή της! Γιατί πραγματικά μας συμφέρει! Σκεφτείτε ένα σύστημα φωτισμού που να  μειώνει σημαντικά τα έξοδα συντήρησης και κατά 80% την κατανάλωση ενέργειας! Και όμως, είναι απίστευτα απλό! Η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων του σπιτιού μας με λαμπτήρες τυπου LED  είναι μια εξαιρετική, αλλά ταυτόχρονα μια απλή λύση που βελτιώνει την απόδοση μειώνοντας ταυτόχρονα τα έξοδα!

  διαβάστε περισσότερα
NEWSLETTER