Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Εξωτερικός χώρος /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

ΚΗΠΟΣ-ΒΕΡΑΝΤΑ-ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ

Κύριο Θέμα

Αφιέρωμα στον κήπο και τη βεράντα

Πιστοί στην υπόσχεση που σας δώσαμε από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή το 4myhouse θα είναι το πιο πλήρες και ολοκληρωμένο portal για το σπίτι, σας παρουσιάζουμε το πρώτο μας αφιέρωμα σε μια θεματική ενότητα που προσελκύει το ενδιαφέρον όλων μας. Ετοιμάσαμε, λοιπόν, ένα πλούσιο αφιέρωμα στον κήπο, τη βεράντα και τη φροντίδα τους.

διαβάστε περισσότερα
 • Συντήρηση βεράντας

  Ο χώρος της βεράντας ενός αστικού διαμερίσματος αποτελεί μια ιδιωτική όαση χαλάρωσης, ευεξίας, καθώς και ένα καταφύγιο που μας ηρεμεί από τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας. Μικρού ή μεγάλου μεγέθους, με τη σωστή διαρρύθμιση, τον κατάλληλο εξοπλισμό και φυσικά πολύ μεράκι και γούστο μπορεί να μεταμορφωθεί στον αγαπημένο χώρο του σπιτιού μας. Ειδικά τις θερμές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές ημέρες, το μπαλκόνι μας προσφέρει την πολύτιμη επαφή μας με το περιβάλλον, το δροσερό αεράκι και τον ήλιο. Οργανώστε λειτουργικά και διακοσμητικά τον χώρο σας, προσέχοντας την κάθε του λεπτομέρεια και πάνω απ’ όλα δείξτε ιδιαίτερα επιμελείς στην συντήρηση και τη φροντίδα του, ώστε να διατηρεί πάντα την άριστη όψη του.

  διαβάστε περισσότερα
 • Μοντέρνα αισθητική στον κήπο

  Η λειτουργικότητα και η αισθητική είναι οι δυο σημαντικότεροι παράμετροι που πάνω τους θα πρέπει να βασίζεται όλη η μελέτη της διαμόρφωσης ενός εξωτερικού χώρου. Ο κήπος είναι ένας χώρος πολυμορφικός που λειτουργεί ως προέκταση του εσωτερικού διακόσμου μιας κατοικίας γι’ αυτό θα πρέπει να σχεδιάζεται σύμφωνα με τις βασικές αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές γραμμές που κυριαρχούν στον πυρήνα του σπιτιού μας. Εάν λοιπόν είστε λάτρεις του μοντέρνου και οπαδοί της φιλοσοφίας του minimal, τότε ο κήπος σας θα πρέπει να κινείται μεταξύ λιτών και πολύ βασικών χαράξεων, με υλικά και χρώματα που αιτιολογούν την ύπαρξή τους, συνθέτοντας έναν απόλυτα συγκροτημένο και μελετημένο χώρο.

  διαβάστε περισσότερα
 • Διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου

  Ο εξωτερικός χώρος της κατοικίας μας είναι η γέφυρα μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου χώρου. Είναι ο χώρος που μας φέρνει σε επαφή με το περιβάλλον και ο καθρέφτης μας προς τον κοινωνικό κόσμο. Εκεί θα απολαύσουμε το ζεστό ήλιο, το δροσερό αεράκι, τις μυρωδιές των φυτών, θα χαλαρώσουμε στην όψη του φεγγαριού, θα οργανώσουμε τις καλοκαιρινές συνεστιάσεις. Πράσινο, πισίνες, σιντριβάνια, βρυσούλες, πλακόστρωτα, πέργκολες και στέγαστρα, χτιστές ψησταριές και αμέτρητα ακόμη στοιχεία συνθέτουν μαγικά τον εξωτερικό χώρο.

  διαβάστε περισσότερα
 • Σύνθεση κήπου μέσα σε διαμέρισμα

  Εάν ζείτε σε διαμέρισμα και θεωρείτε την απόκτηση ενός κήπου αποκλειστικό προνόμιο των μονοκατοικιών τότε σίγουρα κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Ακόμη και μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα, όπου υπάρχει ένα πρόχειρο δωμάτιο ή ένα αναξιοποίητο αίθριο, μπορείτε ακολουθώντας μικρές πρακτικές συμβουλές, να δημιουργήσετε έναν καταπράσινο πυρήνα μέσα στην καρδιά του σπιτιού σας. Η ύπαρξη των φυτών συμβάλλει στο φιλτράρισμα του αέρα μέσα σε μια κατοικία γεμίζοντας τους πνεύμονές μας οξυγόνο και βελτιώνει την ψυχολογία μας αφού η εικόνα των φυτών μας χαλαρώνει, συντηρώντας ταυτόχρονα την πολύτιμη επαφή μας με τη φύση.

  διαβάστε περισσότερα
 • Κομποστο...ποίηση!

  Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα απ’ τα σκουπίδια που καθημερινά πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων, θα μπορούσαν να καταλήξουν... στον κήπο σας; Έχεις σκεφτεί την κομποστοποίηση; Τι είναι αυτό; Ας συστηθούμε! Κομποστοποίηση είναι η φυσική διαδικασία, κατά την οποία τα οργανικά υλικά που αποσυντίθενται μετατρέπονται σε πλούσιο οργανικό λίπασμα (κομπόστ). Είναι κάτι που γίνεται παντού γύρω μας, είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς στο σπίτι μας, πολύ απλά με υλικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

  διαβάστε περισσότερα
 • Ο κήπος του... τεμπέλη

  Σας αρέσει η κηπουρική, όμως ο ελεύθερος χρόνος σας είναι πολύ περιορισμένος ώστε να καταφέρνετε να την εξασκείτε τακτικά. Θεωρείτε ότι αυτό αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την απόκτηση ενός όμορφου και περιποιημένου κήπου; Σκεφτείτε θετικά, καθώς μπορείτε να συνθέσετε έναν χώρο άρτια οργανωμένο και καλαίσθητο, με έξυπνες επιλογές φυτών, εγκαταστάσεων και κατασκευών, που θα απαιτούν ελάχιστες ώρες συντήρησης, αποδίδοντας ένα φυσικό και γεμάτο αρμονία τοπίο.

  διαβάστε περισσότερα
 • Άνοιξα στον κήπο μου πηγάδι να ποτίζω ...τα φυτά

   

  Νερό. Το πολυτιμότερο στοιχείο της φύσης, απαραίτητο για κάθε μορφή ζωής. Η σπουδαιότητά του φαίνεται ακόμη και απ’ την ετυμολογία του. Η λέξη νερό προέρχεται απ’ το επίθετο «νεαρό», που υποδηλώνει το φρέσκο. Στους Βυζαντινούς χρόνους η έκφραση «νεαρόν ύδωρ» σήμαινε φρέσκο νερό, με το πέρασμα των χρόνων φτάσαμε στο νερό, το τόσο φτηνό και τόσο ακριβό παράλληλα. Και ας έρθουμε στην καθημερινότητα και στους φουσκωμένους λογαριασμούς. Το δωρεάν από τη φύση νεράκι, στις σύγχρονες κοινωνίες στοιχίζει, μάλλον ακριβά.  Γι’ αυτό αν οι ανάγκες μας σε νερό είναι αυξημένες, μια γεώτρηση ίσως είναι η λύση. Γεώτρηση, είναι η διάτρηση του εδάφους σε μεγάλο βάθος, με σκοπό την άντληση του νερού που βρίσκεται στο υπέδαφος. Είναι πολύπλοκη διαδικασία; χρονοβόρα; πολυέξοδη;

  διαβάστε περισσότερα
 • Βασικά εργαλεία κηπουρικής

  Η συντήρηση και η φροντίδα ενός κήπου χρειάζεται πάντα μια συντονισμένη ομάδα μικρών βοηθών που θα σταθούν επάξια στο πλάι σας κάνοντας τις κηπουρικές σας εργασίες πιο εύκολες και κυρίως εξασφαλίζοντας σας οικονομία χρόνου και πάνω απ’ όλα μεγαλύτερη ασφάλεια. Φυσικά αυτοί οι βοηθοί δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τα χρήσιμα εργαλεία κηπουρικής. Μια σειρά από απαραίτητα αντικείμενα θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας κάνουν να τα εκτιμήσετε για την μεγάλη πρακτική τους αξία και τις τεράστιες δυνατότητές τους. Εσείς απλά εντοπίστε τις ανάγκες του κήπου σας, από την προετοιμασία του εδάφους, τη φύτευση έως και τη συντήρησή του και επιλέξτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα κάνουν τις κηπουρικές σας εργασίες να μοιάζουν με δημιουργική ενασχόληση και όχι με ανιαρή και κοπιαστική διαδικασία.

  διαβάστε περισσότερα
 • Feng shui στον κήπο

  Ο χώρος που περιβάλει το σπίτι μας είναι πολύ σημαντικό να ευνοεί την κυκλοφορία θετικής ενέργειας (chi) που θα αγκαλιάζει το οίκημά μας, ενισχύοντας την ευνοϊκή ατμόσφαιρα που θα εισέρχεται και στο εσωτερικό του. Ο κήπος είναι το ζωτικό στοιχείο που βρίσκεται γύρω από μια κατοικία και η αρχιτεκτονική του τοπίου του καλό είναι να διαπνέεται από τους πολύτιμους κανόνες της φιλοσοφίας του Feng Shui,  ώστε να περικλείει τη θετική ενέργεια που χρειάζεται κάθε οικογένεια στην καθημερινότητά της. Μέσα από το περιβάλλον του κήπου μας φιλτράρεται όλο το θετικό-ευεργετικό πεδίο που φέρνει αρμονία, γαλήνη και φως στη ζωή μας γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντική η μελέτη της σύνθεσης του να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.

  διαβάστε περισσότερα
 • Κατασκευές και υποδομές σε λαχανόκηπο

  Στο κείμενο που ακολουθεί θα δούμε ποιές κατασκευές μπορούμε να φτιάξουμε και ποιές υποδομές θα μας φανούν χρήσιμες στην πορεία δημιουργίας του λαχανόκηπου των ονείρων μας: Ανεμοφράκτες και περίφραξη, σπορείο, χαμηλό τούνελ, μικρό θερμοκήπιο, κομποστοποιητής και παρτέρια.

  διαβάστε περισσότερα
 • Xρήσιμες συμβουλές για τις αρχές σχεδίασης κήπου

  Ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση ενός κήπου στηρίζεται πάντοτε σε μια κυρίαρχη ιδέα η οποία θα αποτελέσει τον πυρήνα έμπνευσης του και φυσικά το θεμέλιο λίθο για τη συνολική αντιμετώπιση και διάρθρωση αυτού του νέου χώρου. Για να προχωρήσετε λοιπόν στο σχεδιασμό και έπειτα στην κατασκευή του θα πρέπει αρχικά να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες που θα καθορίσουν και θα επηρεάσουν τη διαδικασία μελέτης. Το περιβάλλον που θα υποδεχθεί τον κήπο σας όπως και εσείς έχετε κάποιες ανάγκες-απαιτήσεις που χρήζει να προβλεφθούν και να ικανοποιηθούν. Ιεραρχήστε και ταξινομήστε τις προϋποθέσεις που θέλετε να πληρεί ο νέος σας χώρος συμπεριλαμβάνοντας και όλους τους παράγοντες από τους οποίους θα εξαρτηθεί άμεσα η πορεία του έργου μα και το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα.

  διαβάστε περισσότερα
 • Πράσινοι φράχτες

   

  Ο μικρός μας παράδεισος χρειάζεται διασφάλιση ιδιωτικότητας (φωτοφράκτες), προστασία από άσχημες καιρικές συνθήκες (ανεμοφράκτες) καθώς και ευδιάκριτο διαχωρισμό πορειών και τομέων (μπορντούρες).Τα είδη που συστήνονται για την κάλυψη αυτών των πολύ βασικών αναγκών είναι οι θάμνοι, τα δενδρύλλια και τα διάφορα είδη δέντρων που η ανάπτυξη τους (ύψος, σχήμα) ευνοεί τη χρήση τους ως αυτόνομες μονάδες ή ως μέρη συνόλων (δεντροστοιχιών, μπορντούρων).

  διαβάστε περισσότερα
 • Η παρουσία του ξύλου στον κήπο

  Ο κήπος σας έχει ανάγκη κομψότητας και ιδιαίτερου στυλ. Χαρακτηριστικά που μπορεί εύκολα να αποκτήσει με τη σωστή επιλογή των κατάλληλων υλικών που θα συνθέσουν τις δομικές και διακοσμητικές του κατασκευές. Το ξύλο αποτελεί ένα ζεστό υλικό που μας προσφέρει μια πλούσια γκάμα εφαρμογών και ένα μεγάλο κατάλογο από είδη και τρόπους επεξεργασίας. Μπορεί να συνδυαστεί και να υποστηρίξει ιδανικά όλα τα στυλ διακόσμησης, αναδεικνύοντας και την πιο μικρή κατασκευή σε κυρίαρχο και αρχοντικό στοιχείο του χώρου.

  διαβάστε περισσότερα
 • Ημερολόγιο κηπουρού: Φθινόπωρο

  Το φθινόπωρο είναι μια ήπια μεταβατική περίοδος, είναι μια γέφυρα ανάμεσα στη ζέστη και το κρύο, ανάμεσα στο καλοκαίρι και το χειμώνα. Είναι με λίγα λόγια μια αντίστροφη σύντομη άνοιξη η οποία προετοιμάζει τη χλωρίδα μας για μια περίοδο ξεκούρασης και πλήρης ανασυγκρότησης. Τα χρώματα που κυριαρχούν στο τοπίο είναι το κίτρινο, το κόκκινο και το καφέ, ενώ τα πεσμένα φύλλα αποτελούν σήμα κατατεθέν αυτής της εποχής. Οι εργασίες στον κήπο μας ελαττώνονται και περιορίζονται στις απόλυτα βασικές, όμως όλα όσα τελούνται αυτή την εποχή κρίνονται ως πολύ σημαντικά για το μέλλον.

  διαβάστε περισσότερα
 • Απαραίτητα μηχανήματα κηπουρικής

  Η σύνθεση και η συντήρηση ενός κήπου απαιτεί τον εξοπλισμό των επίδοξων κηπουρών του όχι μόνο με τα βασικά, απαραίτητα εργαλεία (φτυάρι, κλαδευτήρι, τσάπα, τσουγκράνα, σκαλιστήρι), αλλά και με τα εργαλεία-μηχανήματα που η τεχνολογία δημιούργησε για να διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Υψηλή τεχνολογία και ανεπτυγμένος βιομηχανικός σχεδιασμός συνδυάζονται άψογα και μας προσφέρουν μηχανές για ελαφρές ή βαριές κηποτεχνικές εργασίες μειώνοντας δραστικά το χρόνο που θα αφιερώναμε στην μονότονη ενασχόληση μας με αυτές. Τα νέα μηχανήματα κηπουρικής προφυλλάσσουν πλέον το χρήστη από τραυματισμούς κάνοντας την κάθε εργασία(κλάδεμα, κούρεμα, σκάψιμο, πότισμα, καθάρισμα) να μοιάζει με ένα απλό και ευχάριστο παιχνίδι.

  διαβάστε περισσότερα
NEWSLETTER