Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Έπιπλα /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

ΣΑΛΟΝΙ-ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ

Κύριο Θέμα

Τραπεζαρία Room

Ίσως το κυριακάτικο τραπέζι να το θυμόμαστε σαν μια παλιά και γλυκιά ανάμνηση – λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής. Όμως η αξία του δείπνου με περισσότερα άτομα (φίλους, το έτερον ήμισυ ή την οικογένεια), παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο. Το κυρίως γεύμα, εδώ και πολλούς αιώνες (δηλαδή από την αρχαία Αίγυπτο, Ελλάδα και Ρώμη), αποτελούσε για τον λαό μια ολόκληρη φιλοσοφία. Στις μέρες μας η όλη σημασία του γεύματος εμπεριέχεται στους «τελετουργικούς» κανόνες του Art de la Table που συνηθίζει σήμερα να συνοδεύει τα πιο επίσημα γεύματα.

διαβάστε περισσότερα
 • Καναπές: Πρωταγωνιστής στο σαλόνι

  Κακά τα ψέματα, ο άρχοντας στο σαλόνι μας είναι ο καναπές! Είναι ένα απο τα έπιπλα που θα «ψάξουμε» περισσότερο όταν θα ξεκινήσουμε την επίπλωση του σπιτιού μας και ένα απο αυτά που θα «τιμήσουμε» περισσότερο, τόσο με φίλους ή στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, όσο και μόνοι μας, χαλαρώνοντας μετά απο μια κουραστική μέρα! Οι επιλογές είναι πολλές... Ο ιδανικός καναπές για σας όμως... Ένας! Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζετε κάποια γενικά πράγματα γύρω απο αυτό το σημαντικό έπιπλο.

  διαβάστε περισσότερα
 • Ντύστε τα έπιπλά σας

  Το σπίτι σας είναι σαν μια γυναίκα που καθημερινά φορώντας τα πιο όμορφα ρούχα της, περιποιημένη σας περιμένει να γυρίσετε από τη δουλειά για να χαρίσει ευχάριστες ώρες σε εσάς και στα αγαπημένα σας άτομα. Κουρτίνες, ταπετσαρίες επίπλων, μαξιλάρια και ριχτάρια συνθέτουν σκηνικά ζεστασιάς με ποικίλες υφές και αρκετό χρώμα. Συνδυάστε τα κατάλληλα υφάσματα και δημιουργήστε το χώρο των ονείρων σας.

  διαβάστε περισσότερα
 • Coffee tables: Μικροί κυρίαρχοι των σαλονιών

  Όλοι μας χρειαζόμαστε στο καθιστικό μας μια επιφάνεια για να ακουμπάμε ένα ποτήρι την ώρα που χαλαρώνουμε στον αναπαυτικό μας καναπέ βλέποντας τηλεόραση, συζητώντας με φίλους ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. Η επιφάνεια αυτή μας προσφέρεται εδώ και χρόνια με τη μορφή τραπέζιών σαλονιού, των γνωστών και ως coffee tables, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία κάθε καθιστικού. Ωστόσο η επιλογή ενός τέτοιου τραπεζιού δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, δεδομένου ότι πρέπει να συνδυάζει λειτουργικότητα και αισθητική προκειμένου να ανταποκρίνεται άριστα στον πολλαπλό του ρόλο.

  διαβάστε περισσότερα
 • Έπιπλα - Τα απολύτως απαραίτητα

  Πώς να επιλέξετε τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα για το σπίτι σας αποφεύγοντας τις πιθανές παγίδες της αγοράς.

  διαβάστε περισσότερα
 • Για ένα περιβάλλον φιλικό στο χρήστη

  Η ανάγκη για υγιεινό σπίτι είναι μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια, αφού αλλεργίες, κρίσεις άσθματος, αλλά και σοβαρές ασθένειες δρουν ανεξέλεγκτα στον οργανισμό μας, εξαιτίας του εξασθενημένου ανοσοποιητικού. Κοκκινισμένα μάτια, υπνηλία, δύσπνοια, δερματίτιδες, αλλεργίες, πονοκέφαλοι, αλλά και αναίτια κόπωση, αποτελούν συχνά φαινόμενα που απασχολούν τον καθένα από μάς. Ενώ το μόνο σίγουρο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως το περιβάλλον γίνεται ολοένα και λιγότερο φιλικό. Καθώς η δυνατότητα ζωής σε ένα αποστειρωμένο και 100% φυσικό περιβάλλον κρίνεται ως αδύνατη, ανάλογή είναι και η παντελώς αποφυγή της χρήσης χημικών και συνθετικών προϊόντων στη δόμηση και τη διακόσμηση μιας κατοικίας. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς και σε πρακτικούς λόγους. Ρίχνοντας όμως την ποιότητα παραγωγής, ρίχνουμε αυτόματα και την ποιότητα ζωής μας, ενώ η περίσσια ευκολία αντιμετώπισης των βιομηχανικών προβλημάτων (παραγωγής και συντήρησης), επιφυλάσσει σοβαρούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

  διαβάστε περισσότερα
 • Μαρκετερί, για τους τελευταίους ρομαντικούς

  Η μαρκετερί ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη μια εποχή όπου κάθε έπιπλο ήταν φτιαγμένο χειροποίητα ως την τελευταία του λεπτομέρεια και αποτελούσε ένα μικρό έργο τέχνης! Μπουκέτα από τριαντάφυλλα, αναπαραστάσεις πλοίων ή ακόμη και απλά, επαναλαμβανόμενα, γεωμετρικά σχήματα ήταν κάποιες από τις πολλές «διακοσμήσεις» που μπορούσε κανείς να συναντήσει.

  διαβάστε περισσότερα
 • Έπιπλο: Το στυλ που σας ταιριάζει

  Τα έπιπλα επινοήθηκαν μέσα στους αιώνες με σκοπό να εξυπηρετούν τις καθημερινές όπως και τις αισθητικές μας ανάγκες. Έτσι κάθε οικιακός χώρος στελεχώνεται με σχεδόν συγκεκριμένα είδη επίπλων για να μας εξασφαλίσει μια ευτυχισμένη και γεμάτη ανέσεις καθημερινότητα. Διαλέξτε τα έπιπλά σας, από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, έτσι ώστε να τα ταιριάξετε με το στυλ που θέλετε να έχει ο χώρος σας.

  διαβάστε περισσότερα
 • Μεταλλικά έπιπλα

  Το σύγχρονο design και η εισαγωγή του Φουτουρισμού που εμπνεύστηκε από τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, δημιούργησαν έπιπλα hi-tech διάθεσης που ταιριάζουν σε κάθε χώρο. Μοντέρνα κομμάτια τοποθετούνται πλέον σε κάθε οικία και συνδυάζονται αρμονικά με συνολικά μοντέρνο διάκοσμο ή μπορεί να ξεχωρίζουν ακόμη και ως ιδιαίτερα αντικείμενα σε χώρους vintage κυριαρχίας. Σε μια εποχή που αναβιώνει έντονα η περίοδος του Bauhaus (κυβισμός, μινιμαλισμός) οι κυριότεροι εκφραστές- πρωταγωνιστές στο χώρο της διακόσμησης είναι τα βιομηχανικού τύπου μεταλλικά έπιπλα.

  διαβάστε περισσότερα
NEWSLETTER