Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Κουζίνα /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Κύριο Θέμα

Less is more kitchen

O μινιμαλισμός αποτελεί την κορυφαία τάση στο σύγχρονο design. Ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά του κάθε χώρου η αφαιρετική διάθεση γίνεται το κυρίαρχο στοιχείο και το εκάστοτε στυλ αποδίδεται με λιγοστές και καθαρές επεμβάσεις. Η ουσία κρύβεται στα λίγα λόγια και ο μινιμαλισμός ασπάζεται αυτή τη φιλοσοφία, δημιουργώντας χώρους με ελάχιστα, ξεχωριστής αισθητικής, όμως, έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα. Όταν λοιπόν ο μινιμαλισμός συναντά το ναό ενός νοικοκυριού τότε το λίγο γίνεται πολύ.

διαβάστε περισσότερα
 • Μοντέρνα κουζίνα

  Το μοντέλο της σύγχρονης κουζίνας και της κουζίνας τύπου island αποτελούν δυο είδη που εκμεταλλεύονται το χώρο έχοντας ως πηγές έμπνευσης το μινιμαλισμό, τη μοντέρνα διάθεση και πάνω απ’ όλα την υψηλή τεχνολογική ανάπτυξη σε υλικά και εξοπλισμό.  Χρώματα, έπιπλα, επενδύσεις, οικιακές συσκευές και φωτισμός επιστρατεύονται σε έναν όμορφο αγώνα μίξης με αποτέλεσμα τα ποικίλα διακοσμητικά στυλ που ανταποκρίνονται επάξια και στο πιο απαιτητικό γούστο.

  διαβάστε περισσότερα
 • Σχήματα κουζινών

  Ο τρόπος που τοποθετούνται τα έπιπλα και ο οικιακός εξοπλισμός μέσα στο χώρο καθορίζουν και το σχήμα της κουζίνας. Σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα τη διάταξη είναι επίσης οι διαστάσεις του δωματίου και οι θέσεις των ανοιγμάτων (παράθυρα, πόρτες).

  διαβάστε περισσότερα
 • Η σημασία του πάσσου στην κουζίνα

  Η κάλυψη της ανάγκης για ύπαρξη γωνιάς πρόχειρου φαγητού καλύπτεται ιδανικά με τη δημιουργία ενός πάσσου που αν σχεδιαστεί σωστά θα δίνει τη δυνατότητα ενός γρήγορου σερβιρίσματος πρόχειρου γεύματος για μεγαλύτερη ευκολία. Στόχος της δημιουργίας ενός πάσσου δεν αποτελεί αποκλειστικά το design μα πάνω απ’ όλα η λειτουργικότητα του καθώς δύναται να εξυπηρετήσει πολλαπλές ανάγκες.

  διαβάστε περισσότερα
 • Στην κουζίνα της γιαγιάς

  Μητέρα όλων των «χωριάτικων» στυλ, είναι η Προβηγκία. Από τη μια τα απλά σπίτια των αγροτών και από την άλλη τα εκλεπτυσμένα εξοχικά των πλούσιων γάλλων αστών, γέννησαν ένα στυλ που εντυπωσιάζει με την ανεμελιά και την απλότητά του. Το στυλ αυτό αναβιώνει σήμερα κυρίως χάρη στις κουζίνες. Η ρουστίκ κουζίνα λοιπόν έχει φωτεινά χρώματα, πολλά πράγματα σε ανοιχτή θέα, υφές αδρές και πρωτόγονες, υλικά που δεν κρύβουν την πατίνα του χρόνου, μυρωδιά ξύλου, πορσελάνες και υφάσματα. Τα χρώματα της παλέτας της είναι τα γήινα, τα λευκά, τα γκρι, το λάιμ, το ανοιχτό πετρόλ και το γαλάζιο. Για να την αποκτήσετε δεν χρειάζεται να γεμίσετε το χώρο της με φολκλόρ έπιπλα και αντικείμενα, αρκεί να συνδυάσετε παλαιά με νέα κομμάτια και να προσθέσετε λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.

  διαβάστε περισσότερα
 • Φορμαλδεϋδη στα έπιπλα. Είναι επικίνδυνη;

  Όλο και πιο συχνά επιλέγουμε έπιπλα που δεν είναι από μασίφ ξύλο. Τα προϊόντα τεχνολογίας ξύλου έχουν μπει δυναμικά στην αγορά και μάλιστα με πολύ καλές ιδιότητες στην επεξεργασία και στη χρήση τους. Ένα τραπέζι, που παραδοσιακά θα ήταν από ξύλο καρυδιάς, τώρα φτιάχνεται από μοριοσανίδα (mdf) που βάφεται με λάκα και δίνει ένα πολύ καλό-φινιρισμένο αποτέλεσμα. Όλα τα προϊόντα τεχνολογίας ξύλου όμως έχουν ανάγκη από μια συγκολλητική ουσία που συνήθως είναι η φορμαλδεΰδη. Μια ουσία που αντιμετωπίζεται από τον κόσμο με καχυποψία.

  διαβάστε περισσότερα
NEWSLETTER