Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Μπάνιο /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

ΕΠΙΠΛΑ ΜΠΑΝΙΟΥ

Κύριο Θέμα

Ποιο στυλ επίπλων μπάνιου σας ταιριάζει;

Ο χώρος του μπάνιου διαμορφώνεται και χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από τα έπιπλα που έχουν επιλεχθεί για τη διακόσμηση του. Τα έπιπλα στο μπάνιο τοποθετούνται για να εξυπηρετούν ανάγκες αποθήκευσης (ντουλάπια, συρτάρια) ή για να στηρίζουν και να καλύπτουν το σκελετό κύριων ειδών υγιεινής όπως είναι το έπιπλο του νιπτήρα. Όμως εκτός από την σημαντική λειτουργική τους αξία, στο σύνολο τους είναι εκείνα που διαγράφουν το στυλ του χώρου μας, δίνοντας του την προσωπικότητα και το ύφος που επιθυμούμε συνολικά να έχει. Το μπάνιο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του σπιτιού μας όπως είναι το σαλόνι, τα υπνοδωμάτια και η τραπεζαρία γι’ αυτό δεν θα πρέπει να ενεργούμε φειδωλά και αδιάφορα ως προς τον τρόπο διαμόρφωσης του.

διαβάστε περισσότερα
 • Αξεσουάρ μπάνιου

  Κάθε μπάνιο, ανάλογα πάντα με το μέγεθός του, διαθέτει και τον αντίστοιχο εξοπλισμό, που τον απαρτίζουν όλα εκείνα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά για την εξυπηρέτησή μας. Εκτός λοιπόν από τα απαραίτητα είδη υγιεινής, όπως είναι ο νιπτήρας, η λεκάνη, η μπανιέρα ή η ντουζιέρα, υπάρχει ένα πλήθος λοιπών ειδών και κατασκευών τα οποία είναι πάρα πολύ χρήσιμα για ένα πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο. Οι χαρτοθήκες, οι σαπουνοθήκες, οι ποτηροθήκες, οι πετσετοθήκες, τα άγκιστρα για τις πετσέτες, τα εντοιχισμένα ή μη σκουπάκια λεκάνης (pigalle), οι εταζέρες και λοιπά άλλα μικροαξεσουάρ μας διευκολύνουν καθημερινά και χαρίζουν στο χώρο μας στυλ και προσωπικότητα με τη διακριτική και κομψή παρουσία τους.

  διαβάστε περισσότερα
 • Ανακαινίζοντας εύκολα το μπάνιο μας

  Όπως όλα τα έπιπλα ενός σπιτιού έτσι και εκείνα που υπάρχουν στο χώρο του  μπάνιου μας φθείρονται  σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου. Η υγρασία του χώρου τα καταπονεί διαρκώς, ενώ τα χτυπήματα και οι γρατσουνιές που αποκτούν από την καθημερινή τους χρήση, γίνονται όλο και πιο εμφανή δίνοντας στα ντουλάπια και τα συρτάρια μας μια όψη παραμέλησης και κακοσυντήρησης. Έτσι  πολύ συχνά βλέπουμε το μπάνιο μας σταδιακά να μεταμορφώνεται από έναν άψογα διακοσμημένο, τακτοποιημένο και οργανωμένο χώρο σε ένα παλιομοδίτικο (old fashioned) και εγκαταλελειμμένο σκηνικό. Η μόδα στο design αλλάζει τόσο γρήγορα όσο και στις πασαρέλες  και αν ανήκετε στους οπαδούς του τότε μπορείτε να το ακολουθήσετε και να το υιοθετήσετε στο χώρο σας χωρίς να προβείτε σε δαπανηρές ανακαινίσεις. Μπορείτε απλά και εύκολα μεταμορφώνοντας τα κύρια έπιπλα του μπάνιου σας, να καταφέρετε να του δώσετε έναν φρέσκο αέρα πρωτότυπης και ιδιαίτερης ανανέωσης.

  διαβάστε περισσότερα
 • Επιλογή και χρησιμότητα επίπλων μπάνιου

  Η επιλογή των επίπλων μπάνιου είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία έχει ως στόχο την επίτευξη αρμονίας, καθαριότητας και τάξης σ’ έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους μιας οικίας, το μπάνιο. Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή τους θα πρέπει να είναι η αισθητική, η λειτουργικότητα και η ποιότητα- αντοχή τους στο πέρασμα του χρόνου. Στο μπάνιο χρήζει να αποθηκεύονται όλα εκείνα τα αντικείμενα (ρουχισμού, καλλωπισμού και υγιεινής) που χρησιμοποιούνται στο χώρο αυτό. Τα αντικείμενα αυτά συνοψίζονται σε είδη όπως μπουρνούζια, πετσέτες, καλλυντικά, σαπούνια, φάρμακα, είδη υγιεινής και καθαρισμού, καθώς και άπλυτα. Η συγκέντρωση και τακτοποίησή τους ανά είδος σε αντίστοιχα ντουλάπια και συρτάρια διευκολύνει ιδιαίτερα την καθημερινή χρήση του χώρου.

  διαβάστε περισσότερα
 • Φορμαλδεϋδη στα έπιπλα. Είναι επικίνδυνη;

  Όλο και πιο συχνά επιλέγουμε έπιπλα που δεν είναι από μασίφ ξύλο. Τα προϊόντα τεχνολογίας ξύλου έχουν μπει δυναμικά στην αγορά και μάλιστα με πολύ καλές ιδιότητες στην επεξεργασία και στη χρήση τους. Ένα τραπέζι, που παραδοσιακά θα ήταν από ξύλο καρυδιάς, τώρα φτιάχνεται από μοριοσανίδα (mdf) που βάφεται με λάκα και δίνει ένα πολύ καλό-φινιρισμένο αποτέλεσμα. Όλα τα προϊόντα τεχνολογίας ξύλου όμως έχουν ανάγκη από μια συγκολλητική ουσία που συνήθως είναι η φορμαλδεΰδη. Μια ουσία που αντιμετωπίζεται από τον κόσμο με καχυποψία.

  διαβάστε περισσότερα

Περισσότερα άρθρα

NEWSLETTER