Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Χρώματα-Σιδηρικά /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

ΕΣΩΤ. - ΕΞΩΤΕΡ. ΧΩΡΟΥ

Κύριο Θέμα

Τα μυστικά των χρωμάτων

Ανεξάρτητα από τις επιμέρους ιδιότητές τους, τα χρώματα έχουν τη δική τους γλώσσα έκφρασης. Γλώσσα που ίσως σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη την επόμενη φορά που θα θελήσετε να μεταμορφώσετε τον προσωπικό σας χώρο. Και ένας από τους απλούστερους τρόπους για να ανανεώσετε το σπίτι σας είναι να του δώσετε ένταση με την βοήθεια των χρωμάτων. Η επιλογή της σωστής χρωματικής παλέτας μπορεί να δημιουργήσει ένα οπτικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αλλάξει εντελώς το σκηνικό της ζωής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ως πέντε χρώματα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Θα πρέπει όμως να θυμάστε ότι το πού, το πόσο και το πώς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του τέλειου αποτελέσματος.

διαβάστε περισσότερα
 • Χρώμα και ψυχολογία

  Οι συναισθηματικές και ψυχολογικές επιρροές του χρώματος είναι δεδομένες και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει διαφωνήσει ότι έχουν απήχηση στη διάθεση και τη συμπεριφορά μας. Κατά πόσο βέβαια το κάθε χρώμα επηρεάζει τους ανθρώπους, πιστεύω κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει με βεβαιότητα. Μπορείτε όμως παρ' όλα αυτά κι εσείς οι ίδιοι να κάνετε ένα πείραμα και να ανακαλύψετε από μόνοι σας σε τι βαθμό συμπίπτουν οι αναλύσεις των ειδικών με τη δική σας προσωπικότητα. Φανταστείτε το χρώμα που σας αρέσει και σας επηρεάζει συναισθηματικά και στην πορεία του κειμένου διαπιστώστε αν τα αναφερόμενα αντιπροσωπεύουν και το δικό σας εσωτερικό κόσμο. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος! Οι κανόνες δεν μπορούν να ορίσουν τη συναισθηματική σας ταύτιση με ένα χρώμα. Μπορούν όμως να σας δώσουν κάποιες πληροφορίες και συμβουλές σχετικές με τη χρωματική εναρμόνιση του χώρου.

  διαβάστε περισσότερα
 • Anti-graffiti products: Τώρα ο ιδιοκτήτης έχει επιλογή

  Ένα από τα πιο σημαντικά δείγματα βανδαλισμού σε κτίρια και μνημεία είναι τα γραμμένα συνθήματα. Αυτά μειώνουν αυτομάτως την αξία ενός κτιρίου και ενθαρρύνει τα άτομα που ασχολούνται με αυτή τη δραστηριότητα να συνεχίσουν τη δράση τους. Εάν υπάρχει όμως η κατάλληλη προστασία, τα χρώματα και τα spray αφαιρούνται εύκολα χωρίς να είναι αναγκαία η επέμβαση ειδικευμένων τεχνικών. Στο χώρο της αγοράς είναι πλέον διαθέσιμα υλικά αφαίρεσης και προληπτικής επίστρωσης επιφανειών, γνωστά με την ονομασία anti-graffiti products.

  διαβάστε περισσότερα
 • Ο πλανήτης θέλει χρώμα!

  Τα τελευταία χρόνια γίνεται έντονα λόγος για τα οικολογικά χρώματα βαφής του εσωτερικού των κτιρίων. Οι Διαφημίσεις μας μιλούν για χρώματα «αγνά», κατάλληλα για τα παιδικά και βρεφικά δωμάτια, υποστηριζόμενες απο επικοινωνιακά λογότυπα με πράσινο χρώμα και στοιχεία εικόνων της φύσης... Μια ακόμη μόδα ή μια ανάγκη;  Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί.

  διαβάστε περισσότερα
 • Αισθητική άποψη του χρώματος

  Πόσες φορές έχουμε νιώσει πελαγωμένοι μπροστά στη μεγάλη γκάμα χρωμάτων ενός χρωματολογίου; Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί αν τα χρώματα που είμαστε έτοιμοι να επιλέξουμε ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα ταιριάζουν και στο χώρο που επρόκειτο να τα εφαρμόσουμε; Σίγουρα τις περισσότερες φορές, συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως δε χρειάζεται να απογοητευόμαστε από την αναποφασιστικότητά μας. Αρκεί να αντιμετωπίσουμε τις επιλογές μας σαν μια ευχάριστη και δημιουργική πρόκληση, ακολουθώντας κάποιες βασικές οδηγίες.

  διαβάστε περισσότερα
 • Πρόληψη της μούχλας στην κατοικία

  Η εμφάνιση μούχλας στα κτήρια αποτελεί ένα πολύ συχνό φαινόμενο και ένα σοβαρό πρόβλημα με το οποίο οι περισσότεροι από εμάς έχουν έρθει αντιμέτωποι ή θα κληθούν κάποια στιγμή να λύσουν. Καταρχήν, ας απαντήσουμε στο ερώτημα : Τι είναι μούχλα; Η μούχλα λοιπόν είναι μύκητες, φυτικοί δηλαδή οργανισμοί παρασιτικής φύσης που αναπτύσσονται υπό κατάλληλες συνθήκες και γίνονται ορατοί όταν αυξηθεί η συγκέντρωση τους. Η ύπαρξη υγρασίας, οργανικής ύλης (ξύλο, χαρτί κ.α.) που αποτελεί τροφή, και περιβάλλοντος με κατάλληλες θερμοκρασίες και έλλειψη φωτισμού και αερισμού αποτελούν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη αυτών των μικροοργανισμών.

  διαβάστε περισσότερα
NEWSLETTER