Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Διακόσμηση /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

ΧΩΡΟΙ ΣΠΙΤΙΟΥ - ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κύριο Θέμα

Διαχώρισε τη θέση σου… Όμως όχι για πάντα!

 

Σας έχει τύχει να θέλετε να απομονώσετε ένα μικρότερο χώρο μέσα σε ένα δωμάτιο; Για παράδειγμα να διαχωρίσετε ένα χώρο στο καθιστικό για να γίνει το γραφείο σας ή ένα μικρό γυμναστήριο… Τι γίνεται όμως όταν δεν θέλετε να κάνετε κάτι μόνιμο όπως είναι η γυψοσανίδα;

Τρόποι υπάρχουν και μάλιστα ουκ ολίγοι!

διαβάστε περισσότερα
 • Ά-τακτα... δομικά στοιχεία

  Για τους περισσότερους η παρεμβολή ενός δομικού στοιχείου στους εσωτερικούς χώρους των κατοικιών αποτελεί ένα ουσιαστικό πρόβλημα. Συχνά λειτουργεί ως εμπόδιο για τη διαρρύθμιση του χώρου, την τοποθέτηση των επίπλων και των διακοσμητικών στοιχείων. Τι θα γινόταν όμως αν βλέπαμε τα στοιχεία αυτά σαν πρόκληση για δημιουργία και όχι ως εμπόδιο για την εσωτερική διακόσμηση και διαρρύθμιση των χώρων; Διαβάστε πώς να καμουφλάρετε τις κολόνες και τα δοκάρια που παρεμβάλλονται… αδιάκριτα στο χώρο σας. Δώστε τους τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ξεφύγετε από τα καθιερωμένα!

  διαβάστε περισσότερα
 • Δημιουργία ξενώνα στο σπίτι

  Σε κάθε σπίτι και σε όλες τις οικογένειες ανακύπτει κατά καιρούς το πρόβλημα της φιλοξενίας. Ως Μεσογειακός λαός οι Έλληνες φημιζόμαστε για τη φιλοξενία μας και την καλή περιποίηση που παρέχουμε σε έναν ξένο. Συχνά όμως εμπόδιο σε αυτή την καλή μας διάθεση βρίσκεται η έλλειψη χώρου που είναι πολύ συνηθισμένη στα σημερινά σπίτια και κυρίως στα αστικά διαμερίσματα. Έτσι καταλήγουμε αρκετά συχνά να παραχωρούμε τον χώρο που κοιμόμαστε στους φιλοξενούμενους μας ή αναγκαζόμαστε να τους βάζουμε να κοιμηθούν στον καναπέ. Παρουσιάζεται λοιπόν η ανάγκη της δημιουργίας ενός χώρου φιλοξενίας ώστε να μην αναστατώνεται κάθε φορά ολόκληρη η οικογένεια και γενικά ο χώρος της οικίας μας.

  διαβάστε περισσότερα
 • Σχεδιάζοντας το Μέλλον της Κατοικίας σε Νέα Δεδομένα

  Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την ανάγκη για τη σωστή σχεδίαση των χώρων διαβίωσης ή εργασίας τους, καθώς οι εσωτερικοί χώροι αποτελούν τα σημεία όπου περνάμε το μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και συνεπακόλουθα ταυτίζονται με την ποιότητα της ζωής μας. Το Interior Design έχοντας για όραμα ένα ασφαλές και φιλικό αύριο, δίνει σημασία στις παρακάτω ενότητες μελέτης για να προσφέρει ακόμα περισσότερα στο χρήστη:

  διαβάστε περισσότερα
 • Διαμόρφωση οικίας για ΑΜΕΑ

  Όταν γίνεται ο σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική-διακοσμητική μελέτη μιας οικίας είναι σκόπιμο να λαμβάνονται υπ’ όψην και τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) που πιθανώς να στεγάζονται προσωρινά ή μόνιμα στο περιβάλλον της. Άτομα με ειδικές ανάγκες θεωρούνται όλα τα άτομα με μόνιμη ή παροδική αναπηρία καθώς και κάποιοι ηλικιωμένοι. Ο σημαντικότερος παράγοντας στη χρήση του περιβάλλοντα χώρου από ΑΜΕΑ και κατ’ επέκταση απ’ όλους, είναι η ασφάλεια που θα πρέπει να παρέχεται τόσο από το σχεδιασμό όσο και από τα υλικά που χρησιμοποιούνται καθώς και από τον τρόπο με τον οποίο γίνονται όλες οι κατασκευές.

  διαβάστε περισσότερα
 • Συμβουλές για τεχνητή παλαίωση

  Εάν θέλετε να μεταμορφώσετε τα απλά ξύλινα έπιπλα και τα διακοσμητικά σας (καθρέφτες, κορνίζες), από αδιάφορα αντικείμενα σε αντικέ κομμάτια με μεγάλη ιστορία, τότε η τεχνική της τεχνητής παλαίωσης είναι η ιδανική λύση για εσάς. Η μέθοδος αυτή απαιτεί ελάχιστες τεχνικές γνώσεις και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ξύλινες επιφάνειες, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα ειδικά σε επιφάνειες με έντονα σκαλιστό διάκοσμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε μια σειρά από μεθοδικά βήματα, τα οποία θα προσθέσουν έξυπνα και εύκολα στο αντικείμενό σας το βάρος αρκετών δεκαετιών, μετατρέποντας το σε ένα αληθινό έργο τέχνης.

  διαβάστε περισσότερα
 • Beautiful ceilings

  Συνήθως στους εσωτερικούς χώρους των κατοικιών δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στο χαμηλότερο επίπεδο, εννοώντας με αυτό τα δάπεδα και την επίπλωση του χώρου. Διαβάστε με ποιους τρόπους μπορείτε να αξιοποιήσετε αισθητικά τις οροφές μιας κατοικίας, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τους χώρους στο σύνολό τους.

  διαβάστε περισσότερα
 • Για ένα περιβάλλον φιλικό στο χρήστη

  Η ανάγκη για υγιεινό σπίτι είναι μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια, αφού αλλεργίες, κρίσεις άσθματος, αλλά και σοβαρές ασθένειες δρουν ανεξέλεγκτα στον οργανισμό μας, εξαιτίας του εξασθενημένου ανοσοποιητικού. Κοκκινισμένα μάτια, υπνηλία, δύσπνοια, δερματίτιδες, αλλεργίες, πονοκέφαλοι, αλλά και αναίτια κόπωση, αποτελούν συχνά φαινόμενα που απασχολούν τον καθένα από μάς. Ενώ το μόνο σίγουρο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως το περιβάλλον γίνεται ολοένα και λιγότερο φιλικό. Καθώς η δυνατότητα ζωής σε ένα αποστειρωμένο και 100% φυσικό περιβάλλον κρίνεται ως αδύνατη, ανάλογή είναι και η παντελώς αποφυγή της χρήσης χημικών και συνθετικών προϊόντων στη δόμηση και τη διακόσμηση μιας κατοικίας. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς και σε πρακτικούς λόγους. Ρίχνοντας όμως την ποιότητα παραγωγής, ρίχνουμε αυτόματα και την ποιότητα ζωής μας, ενώ η περίσσια ευκολία αντιμετώπισης των βιομηχανικών προβλημάτων (παραγωγής και συντήρησης), επιφυλάσσει σοβαρούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

  διαβάστε περισσότερα
 • Τα δέκα don't της διακόσμησης

  Συχνά κατά την κατασκευή και τη διακόσμηση μιας κατοικίας δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή με αποτέλεσμα να προκύπτουν μικρής ή μεγάλης κλίμακας ατασθαλίες που έχουν κακό πρακτικό ή αισθητικό αντίκτυπο. Έχουμε ήδη αναφέρει  10 σωστές κινήσεις που μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια της  διαμόρφωσης μιας κατοικίας. Εδώ θα σας επισημάνουμε τα δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε.

  διαβάστε περισσότερα
 • Συμβουλές συνθέσεων με φρέσκα λουλούδια

  Τα λουλούδια αποτελούν τα κοσμήματα της φύσης και συνοδεύουν όλες τις όμορφες, εορταστικές και τρυφερές στιγμές της ζωής μας. Εκφράζουν την ευτυχία, την ευγνωμοσύνη, την αγάπη, ακόμη και τη συμπόνια ανάλογα με την κάθε περίπτωση όπου προσφέρονται και φυσικά φέρνουν τη χαρά της ζωής και της άνοιξης, όταν τοποθετούνται μεμονωμένα ή σε συνθέσεις διακοσμώντας το χώρο μας. Ακόμη και ένα μόνο άνθος αρκεί για να αλλάξει τελείως το σκηνικό ενός δωματίου.

  διαβάστε περισσότερα
NEWSLETTER